“Biyokütlenin Enerji Yolculuğu” Erzurum’da masaya yatırıldı

02 June Friday, 2023
“Biyokütlenin Enerji Yolculuğu 5. Teknik Eğitimi” Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ev sahipliğinde başladı. Konuyla ilgili proje kapsamında yapılan eğitimlerle tarımsal sanayinin rekabet gücünü artırmak, genel enerji verimliliğini güçlendirmek hedefleniyor. Bu hedeflerin yanı sıra sera gazı emisyonlarını azaltmak için modern biyoenerji teknolojilerini uygulayarak sektörel dönüşümün tetiklenmesi amaçlanıyor.
“Biyokütlenin Enerji Yolculuğu” Erzurum’da masaya yatırıldı
“Biyokütlenin Enerji Yolculuğu” Erzurum’daki Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde masaya yatırıldı.

“Türkiye Ekonomisinin Yeşil Büyüme Yolunda Kalkınmasını Desteklemek Amacıyla Sürdürülebilir Biyokütle Kullanımı Projesi” kapsamında yapılan eğitimlerle; tarımsal sanayinin rekabet gücünü artırmak, genel enerji verimliliğini güçlendirmek ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için modern biyoenerji teknolojilerini uygulayarak sektörel dönüşümü amaçlanıyor.

Erzurum yapılan eğitimin açılış konuşmasında söz alan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Metin Türker, mevcut kaynakların verimini arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Türker , "Burada yaptığımız çalışmaların amacı kaliteli, verimli, başarı hikayesine konu olabilecek çeşitleri geliştireceğiz. Bu teknolojiyi yerli ve milli hale dönüştüreceğiz. Bunları sektörün hizmetine sunacağız. Ulusal ve uluslararası ticarete konu haline getireceğiz. Onun için bize çok büyük görevler düşüyor. Devlet olarak yapmamız gerekenler var, yerel idareler olarak yapmamız gerekenler var. Sivil toplum kuruluşlar olarak yapmamız gerekenler var. Öncelikle mevcut kaynaklarımızı çok verimli kullanmak zorundayız." diye konuştu.

İki gün sürecek eğitimlere katılımcılara projenin tanıtımı yapıldı. Uygulanacak yöntemler görüşüldü.
tarım orman araştırma politika genel müdürlüğü erzurum