“Böcekleri Seviyorum, Doğayı Koruyorum”

03 February Friday, 2023
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Böcekleri Seviyorum, Doğayı Koruyorum” sloganıyla gerçekleştirdiği “Böcek Şenliği ve Organik Tarım Eğitimi” etkinliğine bugüne kadar çok sayıda çocuk katıldı. Son olarak Rusça konuşan çocuklar için gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
“Böcekleri Seviyorum, Doğayı Koruyorum”
Haber: Manisa İl Enformasyon

Böceklerle tanıştılar, faydalı böceklerin tarıma faydalarını öğrendiler. 

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Rusça konuşan çocuklar için böcek şenliği ve organik tarım eğitimi düzenledi.

Rusça Konuşanlar Eğitim ve Kültür Derneği’nden gelen taleple düzenlenen eğitim programına katılan minikler hem öğrendiler hem de çok keyifli vakit geçirdiler.

Ziraat Mühendisleri, çocuklara çevre, insan, bitki ve hayvan sağlığını korumanın önemini anlattı. Böcek koleksiyonları, solucan ve çeşitli meyve, sebze, hububat tohumları gibi materyallerle yapılan etkinliğe çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Çocuklarda doğa ve çevre bilincini geliştirmek, organik tarım bilincini oluşturmak ve böcek sevgisini aşılamak için düzenlenen etkinlikte organik tarım maskotu da organik tarım ve faydalı böcekleri minik öğrencilere örneklerle gösterdi.

Etkinliği Manisa’nın farklı ilçelerinde sürdüren Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personeli okul okul dolaşıp çocuklara doğa sevgisi aşılamaya devam ediyor.
manisa çocuk böcek eğitim tarım ve orman