Boğazköy Barajı’nın büyüleyici misafirleri

20 May Monday, 2019
Bursa İnegöl’deki Boğazköy Barajı pek çok kuş türünü misafir olarak ağırlıyor. Daha önce ördek, leylek ve martı gibi türlere ev sahipliği yapan barajın yeni misafirleri ise pelikanlar oldu. Yüzlerce pelikan baraj sularında ilk kez görüldü.
Boğazköy Barajı’nın büyüleyici misafirleri Bahar aylarının giderek hissedildiği şu günlerde insanların olduğu kadar doğadaki canlıların da ayrı bir telaşı var.

Baharın gelmesiyle birlikte güneyden kuzeye doğru göç eden göçmen kuşlar önemli doğa alanlarında harika manzaralara sebep oluyor.

Yeni harika manzaranın adresi ise Bursa oldu.

Daha önce ördek, leylek ve martı görülen İnegöl Boğazköy Barajı'nda yüzlerce pelikan ilk kez görüldü. Pelikan kuşları herkesin ilgisi çekmeye başladı.

Hamzabey Mahallesi'nin yanında bulunan baraj sularında keyifli dakikalar yaşayan pelikanların zaman zaman İnegöl semalarında uçması renkli görüntüler ortaya çıkarttı.

İnegöl'de barajda bu yıl ilk kez görülen pelikanlar, leyleklerle birlikte baraj sularında yüzüyor. Bazen sürü halinde olan pelikanlar bazen de ikişerli olarak görülüyor.
 
bursa İnegöl baraj pelikan