Borcunu ödemeye çalışırken, tesis sahibi oldu

25 March Monday, 2019
Adana'da üniversiteyi bitiren oğlunun genel sağlık sigortası borcunun ertelenmesi için gelir testi yaptırdı ev hanımı Hikmet Binen. Girişimcilik hikayesi de böyle başladı. Evine tespite gelen ekspertizlerin yönlendirmesi ve devlet desteği ile mantar üretim tesisi kurdu.
Borcunu ödemeye çalışırken, tesis sahibi oldu Ev hanımı, iki çocuk annesi Adana'da yaşayan Hikmet Binen…  Üniversiteyi bitiren oğlunun genel sağlık sigortası borcu için gelir testi yaptırdı, tesis sahibi oldu.

Binen, çiftçi olan eşine yardımcı olmak için 6 yıl önce internette araştırma yaptı. Halk eğitim merkezinde mantar yetiştiriciliği kursu olduğunu öğrenen Binen, bir süre sonra kursa kayıt yaptırdı. Aldığı eğitimin ardından evinin alt katındaki bir odada deneme amaçlı mantar üretimi yapan Binen, büyük oğlunun geçen yıl haziran ayında üniversiteyi bitirmesinin ardından genel sağlık sigortasından dolayı 6 bin liralık borcunun yapılandırılması için ilçe SGK müdürlüğüne başvurdu.

Yapılan incelemede ailenin küçük çapta mantar üretimi yaptığı belirlenince, ekspertizlerin yönlendirmesi ve yetkililerin yardımıyla Yüreğir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri eve gelerek inceleme yaptı.

İşlemlerin ardından ailenin Adana Valiliğince yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında mantar üretiminin yaygınlaştırılması projesinden faydalanmasına karar verildi. Yılda 2 buçuk ton mantar üretim tesisi kuran Binen de işini severek yapıyor.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de , "Biz bu yapıları 5 yıl takip ediyoruz. 5 yıl süresince bu aile bu işi meslek edinip üretime devam ederse bizim için sıkıntı yok ve 5 yıl sonra biz burayı tamamen bu aileye hibe etmiş olacağız." diye konuştu.
 
adana mantar üretim destek tarım