Bu çilekler yüzde 100 hibeyle büyüyor

25 September Monday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Çankırı’da yüzde 100 hibe desteğiyle çilek bahçeleri kuruldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün tesis ettiği bahçeleri Vali Mustafa Fırat Taşolar ziyaret etti. Genç girişimcilerin kurduğu bahçelerle Çankırı’nın çilek üretim merkezi olması hedefleniyor.
Bu çilekler yüzde 100 hibeyle büyüyor
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Çankırı çilek üretim merkezi olmak için yola çıktı, girişimcilere hibe desteği sağlandı. 

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ile Tarım ve Orman Bakanlığının finansal desteğiyle Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde uygulanmaya başlandı.

Ziraat Mühendisi Sümeyye İslam da projeden faydalanıp yüzde 100 hibe desteğiyle çilek bahçesi kurdu.

Çilek bahçesini ziyaret eden Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, İl Müdürü Hüseyin Düzgün’den ve teknik personelden bilgi aldı.

Genç girişimcilerin kurduğu bahçelerin örnek teşkil edeceğini belirten İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Çankırı’nın çilek üretim merkezi olma yönünde ilerlediğini söyledi.

Düzgün “Genç bir Ziraat Mühendisi olan Sümeyye İslam’a ait olan işletme bu yıl kurulmuş ve yeni bir tesisi olmasına rağmen ürün verimi ve kalitesi ile Çankırı’nın çilek üretim merkezi olma yönündeki ilerlemesine bir örnek oluşturmaktadır. İlimizde çilek üretimini öncelikli konu olarak görüyoruz.  Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, 2023 yılı içerisinde Çilek demonstrasyonu çalışması yapılmıştır. Proje kapsamında Çankırı’da her biri 2,5 (iki buçuk) dekarlık olan 7 adet Çilek Bahçesi Tesisi, toplam 17,5 dekar olmak üzere fideli, damlama sulamalı ve malçlı olarak yüzde 100 hibe ile olarak tesis edilmiştir. Bir bahçenin maliyeti 172.000 lira ve toplam maliyet 1.204.000 lira olmuştur. Ayrıca 2023 yılında 5.500.000 lira KDAKP projesi kapsamında harcama yapılmıştır. Proje ile gelir düzeyi düşük, küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan çiftçilerimizin desteklenerek gelir düzeylerinin artırılması ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca proje alanında çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır. KDAKP projesi ile önümüzdeki dönemde çiftçilerimizle birçok proje yapacağız.” dedi.
çankırı kırsal dezavantajlı alanlar proje hibe destek çilek bahçe tarım ve orman