Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen ve ''Burak'' ile ''Aldamla'' adı verilen yeni kiraz çeşitlerinin tanıtımı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen ve "Burak" ile "Aldamla" adı verilen yeni kiraz çeşitlerinin tanıtımı yapıldı.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Araştırma Daire Başkanı Nejdet Kaplan, enstitünün kirazlarda mutasyon ve melezlemeyle yeni çeşitlerin oluşturulması yönünde 15 yıldır çalışmalar yaptığını söyledi.
Geçen yılın sonlarına doğru iki yeni kiraz çeşidi üretimini gerçekleştirdiklerini ve bu kirazları "Burak" ve "Aldamla" isimleriyle tescil ettirdiklerini belirten kaplan, bu kirazların diğer kiraz çeşitlerinden farklı dozlarda ışınlanarak geliştirildiğini anlattı.
Kaplan, enstitüde 400'ün üzerinde farklı kiraz çeşidi olduğunu ve bunların içinden de meyve eti sertliği, büyüklüğü, kalitesi, bitki gelişimi konusundan her birinin değişik özeliği bulunduğunu ifade etti.
Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz da, enstitü olarak bünyelerinde meyve ve sebzede sürekli yeni çeşitler geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.
Boz, sebze ve meyvede son 5 yılda toplam 23 çeşit geliştirdiklerini ifade etti.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->