Yöresel tatların tanıtıldığı ve kültürel özelliklerin sergilendiği Burdur Tanıtım Günlerinin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri muhteşem bir törenle açıldı. Teke Yöresi folklorunun aktarıldığı törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Ankara'da yaşayan Burdurlular katıldı.
Burdur Tanıtım Günleri açılış töreninin devamında Bakan Eker ve Bakan Eroğlu Burdurlu firmaların sunum yaptığı stantları gezdi. Bakanlar stant gezileri sırasında sohbet ederek Burdurlularla şakalaştı.
Meşhur Burdur ceviz ezmesi, ceviz helvası ve bucak salebinin ikram edildiği Bakan Eker ve Bakan Eroğluna firmalar tarafından Burdurda üretilen ürünler hediye edildi.
Burdur Tanıtım Günleri açılış töreninde Teke Yöresinin folkloru de aktarıldı. Burdurlu Mahalli Sanatçılar tarafından Burdurun yöresel çalgıları sipsi ve kabak kemane dinletisi yapıldı. Açılış töreninde ayrıca ahşam yakma, alaca dokumaları gibi sergiler de gezildi.
Törende Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Oda Orkestrası tarafından verilen Burdur Süiti, Bakan Eker, Bakan Eroğlu, Burdur protokolü ve vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->