Bursa ‘ata tohumuna’ sahip çıkıyor

12 August Thursday, 2021
Ata tohumlarına sahip çıkan Bursalı çiftçiler ürünleri şenlikle hasat etti. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü unutulmaya yüz tutmuş yerli ve milli tohumları korumak, çoğaltmak amacıyla bir çalışma başlattı. Çiftçilerden toplanan yerli tohumlar titiz bir çalışmayla fide oldu ve meyve verdi. Projenin ilk hasadı da şenlikle yapıldı.
Bursa ‘ata tohumuna’ sahip çıkıyor Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Ata tohumları özenle saklandı, fide oldu, meyve verdi. Yerli tohumların ilk meyveleri şenlikle hasat edildi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerli tohumların korunması ve kullanımının yaygınlaşması amacıyla bir çalışma başlattı.

Çiftçilerinden  toplanan yerli sebze tohumları titiz bir çalışmanın ardından dikime hazır fidelere dönüştü. Unutulmaya yüz tutmuş bu yerli sebzelerin tanınması ve yarınlara aktarılması amacıyla Mudanya İlçesinde 1 dekarlık alanda tesis edilen demene bahçesinde başarılı bir üretim gerçekleştirildi.

Karacabeyli çiftçilerden toplanan yerli ve milli tohumlardan elde edilen ürünlerin hasadı da düzenlenen şenlikle yapıldı. Hasat etkinliğinde çiftçilerle bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, çalışmanın büyük bir bütçeye ihtiyaç duyulmadan, gönüllülükle yapıldığını vurguladı.

Mudanya İlçesinde tesis edilen örnek bahçelerde, yerli tohumlardan;  2 çeşit kabak, 7 çeşit domates, 3 çeşit biber, kavun, karpuz ve fasulye üretildi.
bursa ata tohumu yerli tohum hasat tarım ve orman