Bursa’da biber ihracatı artıyor

15 August Monday, 2022
Bursa 2022 Yılı Biber İhracatını Değerlendirme Toplantısında biber ihracatının artış gösterdiği 2021 yılında, 24 bin 430 tona ulaştığı açıklandı.
Bursa’da biber ihracatı artıyor
Haber : Bursa İl Enformasyon
Kamera: Orhan KAĞITÇI 
Fotoğraf: Şükrü KOCA


Bursa’da biber ihracatı artarak devam ediyor. Rakamlara göre il genelinde 2021 yılında toplam 51 bin dekara yakın alanda 173 bin ton biber üretildi.

2022 Yılı Biber İhracatını Değerlendirme Toplantısında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, "Biber üretimin ülkemizdeki dağılımında Bursa'nın önemli biber üretim merkezlerinden biri olduğu görülmektedir. Yenişehir ilçemiz ise biber ihracatında da lider merkezlerden biridir. İlçemizde biberin yurt dışı pazarlara taşıyan toplam 15 adet ihracatçı firma faaliyet göstermektedir.  Taze ve dondurulmuş olarak yurt dışına gönderilen biber 2021 yılında 24 bin 430 ton olup pandeminin olumsuz koşullarına rağmen ihracatımız artmaya devam etmiştir İhracatta önemli kriterlerden  biri ise kalite ve  pestisit kalıntısıdır. Bu kapsamda İl müdürlüğü olarak; Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında biberde sorun oluşturan zararlı organizma sürveyleri gerçekleştirilmektedir. 2021 yılında yapılan sürvey çalışmalarında üretimi ve verimi olumsuz etkileyebilecek herhangi bir zararlı organizmaya rastlanmamıştır. 2022 yılında da sürveylerimiz devam etmektedir." dedi.
 
Aygül ayrıca biberlerde bir hastalık olmadığını söyleyerek bu yılki ihraç rakamının30 bin tona yaklaşacağını söyledi.
bursa biber ihracat tarım