Bursa’da hayvancılık konuşuldu

24 October Tuesday, 2023
Bursa’da hayvancılık sektörünün öncüleri Cumhuriyetin 100. Yılında Dünden Bugüne, Bugünden Geleceğe Bursa’da Hayvancılık temalı Panelde bir araya geldi. Panelde, sektör temsilcilerine Bursa’da kanatlı hayvan yetiştiriciliği, besicilik, ipekböcekçiliği, arıcılık ve su ürünleri üretimi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Bursa’da hayvancılık konuşuldu
Haber: Bursa İl Enformasyon

Cumhuriyetin 100. Yılında Dünden Bugüne, Bugünden Geleceğe Bursa’da Hayvancılık paneli düzenlendi.

Panelde kanatlı hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ile Bursa’da ipekböcekçiliği, arıcılık ve su ürünleri üretimi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Uludağ Zootekni Derneği işbirliğinde düzenlenen geçmişten günümüze Bursa hayvancılığının ele alındığı Panel İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı. Uzman ve akademisyenlerin katıldığı panele sektör temsilcileri ve yetiştiriciler de yoğun ilgi gösterdi.

Panelin açış konuşmasını yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, programın Bursa ve ülke hayvancılığına katkı sunmasını temenni etti. Şenyürek, ‘’Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde İl Müdürlüğümüz, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Uludağ Zootekni Derneği dünden bugüne bugünden geleceğe Bursa’da hayvancılık konusu ile düzenlenen panele katılımınız sebebiyle bizleri memnun ettiniz. Önemli konu başlıkları ile düzenlenen panelin ilimiz ve ülkemiz hayvancılığına fayda sağlayarak, hayırlar getirmesini diliyorum.’’ dedi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak ise Panelde Bursa’nın önemli hayvancılık konularının ele alındığı söyleyerek şu ifadelere değindi: ‘’Bu yılın özel bir yıl olması sebebiyle bir etkinlikle bunu değerlendirelim, paylaşalım ve bilgilendirelim istedik. Bursa’da kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, ipekböcekçiliği, arıcılık ve su ürünleri üretimi gibi konuları ele aldık. Bu konularda destek sağlayan İl Müdürlüğü ve fakültemizde uzun yıllar emek veren hocalarımız bir hazırlık yaptılar. Ülkemizde 100 yıl önce bu konulardaki durumumuz, bugün, geçen sürede sağlanan gelişmeler ve geleceğe yönelik önerileri paylaşacağız.’’ 
 
Panel, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve önerilerin görüşülmesinin ardından sona erdi.
tarım orman bursa hayvancılık panel