Bursa’da kirazlar ihracata hazırlanıyor

05 April Tuesday, 2022
Meyveciliğin önemli merkezlerinden Bursa’da “Kiraz Yetiştiriciliği Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. İhracata yönelik kaliteli üretimi sağlamak amacıyla yapılan toplantıya çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
Bursa’da kirazlar ihracata hazırlanıyor
Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN 
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI


İhracata yönelik Kiraz Yetiştiriciliği Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Bursa’da yapıldı.

Keles İlçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, kentte kiraz ekim alanının her geçen gün genişlediğini vurguladı.

Aygül, “İlçemizde en fazla yetiştirilen ürünlerin başında kiraz, ceviz, çilek, vişne, hububat ve çörek otu gelmekte ve kiraz ekim alanı (22.000 dekar), üretim miktarı, kalitesi, İlçemize ve üreticilerimize sağladığı katma değeri ile en öne çıkan üründür. İnşallah bu ve buna benzer etkinliklerle ilçemizde üretilen kaliteli kirazlarımız daha da tanınacak, üreticilerimiz daha da bilinçlenecek, daha fazla ihracatçı ve alıcı gelmesiyle ürettiğimiz kirazlarımız daha değerlenerek üreticilerimizin refah seviyesi daha da yükselecektir.” dedi.

Aygül, Bursa’da katma değeri yüksek ürünlerin yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptıklarını ve üreticileri desteklediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri de üreticileri kirazın daha çok ihraç edilebilmesi için neler yapabilecekleri konusunda bilgilendirdi.

İhracata Yönelik Kiraz Yetiştiriciliği Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısına; Keles Kaymakamı Ahmet Faruk Beyazıt, Keles İlçe Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan ile ihracat yapan firma yetkilileri, muhtarlar, zirai ilaç bayi temsilcileri ve üreticiler katıldı.
bursa keles kiraz ihracat bilgilendirme toplantı tarım ve orman