Bursa’da mantar eğitimli ellerde üretiliyor

06 May Friday, 2022
Bilinçli üreticilerle kaliteli üretimi hedefleyen Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Mantar Yetiştiriciliği Kursu” düzenledi. Bursa’nın mantar üretiminin her yıl arttığını dile getiren İl Müdürü Hamit Aygül, çiftçilere verilen eğitimlerin yeniliklere kapı açtığını söyledi.
Bursa’da mantar eğitimli ellerde üretiliyor Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Mantar üreticileri eğitimlerini tamamladı, sertifikalarını törenle aldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği “Mantar Yetiştiriciliği Kursu”na 48 üretici katıldı.
Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle verilen eğitimlerle Bursa’da mantar üretiminin yaygınlaşması hedefleniyor.

Mantar üretiminin atıl bina ve seralarda da yapılabildiğine dikkat çeken İl Müdürü Hamit Aygül, eğitim alan çiftçilerin bu konuda öncü olacaklarını vurguladı.

‘’Her eğitim yeni bir başlangıçtır.’’

Tarımsal üretim ve hayvancılığa dair eğitimlerin artarak devam edeceğini söyleyen Aygül, ‘’İl Müdürlüğümüz, il ve ilçe halk eğitim merkezleriyle önemli eğitimleri yürütmekte. Gıda, yöresel ürünler, zeytincilik ve meyveciliğe kadar çeşitli konularda birçok eğitim vermekteyiz. Bu eğitimler sonucunda bir yılda yaklaşık 13 bin vatandaşımıza ulaşıp onların bilgilendirilmesini, eğitim almasını sağladık. Bu çalışmalar gerekli hijyen koşulları sağlanarak pandemiye rağmen yapıldı. İnşallah bu sene daha da artarak devam edecek. Bursa yıllık 981 ton mantar üretimi yeterli değil bu eğitimin sonunda her eğitim yeni bir başlangıçtır. Düzenlenen eğitimlerin zamanla çok güzel işlere vesile olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımızın 88 saat süreyle verdikleri eğitimi 48 kursiyerimiz başarıyla tamamlayarak bugün sertifika almaya hak kazandı. Burada hem sizler hem de mesaiden sonra eğitim vermeye devam eden arkadaşlarımız için karşılıklı büyük bir özveri söz konusu. İnşallah aldığınız eğitim ve bu sertifikaların ardından üretime geçip ilimize, ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunarak faydalı sonuçlar elde etmenizi diliyorum.’’ dedi.

Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse de törende yaptığı konuşmada, “Halk Eğitim Merkezimizin kurs alanlarını ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık oluşturuyor. Biz bünyemizde uygulama ve birebir eğitim verme durumu olmadığı içi İl tarım ve Orman Müdürlüğümüzün bu konuya el atıp, önderliğini yapmış olması hem bizim hem de ülkemiz için son derece önemli.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mantar yetiştiriciliği eğitimi alan çiftçilere sertifikaları teslim edildi.
bursa osmangazi mantar eğitim sertifika tarım ve orman