Bursa’da mera açılışı

20 June Wednesday, 2018
Bursa’da Yenişehir Mera Islah ve Amenajman Projesi’nin açılış töreni yapıldı.
Bursa’da mera açılışı Haber: Bursa İl Enformasyon

Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Bursa’da Yenişehir Mera Islah ve Amenajman Projesi’nin açılış töreni yapıldı.
Törene Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve üreticiler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu Mera Kanununun öneminden bahsetti. Seyitoğlu, meraların korunması kadar ıslah çalışmalarının da önemli olduğuna dikkat çekti.
Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise konuşmasında hayvancılık sektöründe en önemli girdilerden biri olan yem maliyetlerinden bahsetti. Hayvanların meralarda otlamasının faydalarını aktaran Yıldız, üreticilerin ıslah edilen meraların kullanımında gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini vurguladı.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik  de Yenişehir'in önemli bir hayvancılık üretim potansiyeline sahip olduğunu ve tarımla sanayinin entegre bir şekilde çalıştığını ifade etti. Yenişehir'in  konum itibariyle öneminden bahseden Çelik, mera ıslah çalışmalarının devamı için her zaman kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği halinde olacaklarını söyledi.
Törende yapılan konuşmaların ardından mera açılışı gerçekleştirildi.
Proje ile meralardaki toprak yapısını iyileştirmek ve korumak, erozyonu önlemek, yabancı ot popülasyonunun artmasını engellemek, hayvan otlatmaya uygun hale getirmek, mera hayvancılığı ve doğal beslenmeyi artırmak, fabrikasyon yem tüketimini azaltarak yem giderlerini azaltmak amaçlanıyor.
 
Mera mera açılışı bursa il tarım Yenişehir mera ıslah