Bursa’da şap aşılama kampanyası sürüyor

13 March Monday, 2023
Bursa’da ilkbahar şap aşılama kampanyası 28 Nisan’a kadar devam edecek. Sonbahar şap aşılama kampanyası ise 1 Eylül-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.
Bursa’da şap aşılama kampanyası sürüyor
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa’ da 2023 Yılı İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası aralıksız sürüyor.

13 Şubatta başlayan kampanya 28 Nisan’a kadar devam edecek. Kampanya ile düşük maliyetlerle, ekonomik kayıpların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Aşılamanın yapıldığı işletmeyi ziyaretinde açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül üreticilere kampanyaya katılım çağrısı yaptı. İl Müdürü Aygül Bursa'da 2022 yılında 354 bin doz şap aşısı uygulandığını bu yıl ise yaklaşık 340 bin büyükbaş hayvana şap aşısı uygulanması planlandığını belirterek şunları söyledi: ''Üreticilerimizin bu aşılama çalışmalarına yardımcı olması, aşılamadan uzak durmamaları gerekmektedir. Çünkü şap hastalığı hayvanlarda ekonomik olarak, et ve süt verimliliklerinde düşüşe yol açabilir. Yine zayıf ve çelimsiz hayvanlarda ölüme kadar çeşitli sıkıntılara yol açmaktadır. Üreticilerimizin herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için Hayvanlardan bekledikleri geliri ve verimi elde etmenin yolu hayvanları hastalıktan korumaktır. Bu vesile ile tüm üreticilerimizi aşılama çalışmalarına katılmaya davet ediyorum.''

Bursa’da sonbahar şap aşılama kampanyasının ise 1 Eylül 2023-17 Kasım 2023 tarihleri arasında uygulanması planlanıyor.
tarım orman bursa şap aşı kampanya