Bursa’da seralar kışın da destekle yeşillenecek

09 November Wednesday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” ile üretici destekleniyor, üretim artıyor. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü proje kapsamında Orhangazi’de üreticilere 1 milyon 702 bin marul fidesi dağıttı.
Bursa’da seralar kışın da destekle yeşillenecek Haber: Bursa İl Enformasyon  - Kamera: Orhan KAĞITÇI   -  Fotoğraf: Şükrü KOCA

Üretimin her aşamasını dört mevsim destekleyen Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Orhangazi Kışın da Yeşil Kalacak Projesi”ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında Orhangazi ilçesinde 1 milyon 702 bin marul fidesi üreticilere törenle dağıtıldı.
İl Müdürü Hamit Aygül desteklemelerle hem üretimin sürekliliğinin sağlandığını hem de çiftçilerin gelirlerinin arttığını vurguladığı konuşmasında; “Bakanlığımız tüm tarım arazilerinin etkin kullanılması boş alan bırakılmaması; çiftçilerimizin daha çok üretip daha çok kazanç elde etmeleri amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir. Bugün gerçekleştirdiğimiz marul fidesi dağıtımı da bu kapsamda yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 1 milyon 700 bin adet fideyi 200 dekar alana dikilmek üzere dağıtımı yapacağız. Bu projenin yüzde 75’lik kısmı bakanlığımız desteği ile yüzde 25’lik kısmı ise çiftçilerimizin katkısı ile gerçekleştirilecektir. Proje maliyetinin 540 bin liralık kısmı bakanlık tarafından ve 180 bin lira da yerel kaynak olmak üzere 720 bin lira proje bütçesi ile 7 mahallede 21 çiftçiye fide dağıtımı yapılacaktır. Bu proje ile kış sezonunda da seralarımızda üretim yapılarak hem İlimiz hem ülkemiz ekonomisine önemli bir katkı sağlamış olacaktır.”  İfadelerine yer verdi.

Üreticiler adına konuşan Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere de fide, tohum gibi desteklerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. 

İlçede 630 seraya dikilecek olan marul fidelerinden 3 bin 600 ton ürün alınması hedefleniyor.
bursa orhangazi marul fide destek hibe sera tarım ve orman