Bursa’da silajlık mısır desteği sürüyor

30 May Tuesday, 2023
Bursa’da hem kaliteli kaba yem ihtiyacına katkı sağlaması hem de et ve süt üretim miktarının ve kalitesinin artırılması için geliştirilen proje kapsamında destekler devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü projede son olarak Büyükorhan'da 120 üreticiye 1 ton 680 kg silajlık mısır tohumu teslim edildi.
Bursa’da silajlık mısır desteği sürüyor
Bursa’da silajlık mısır desteği sürüyor.

Son destek dağıtımı Büyükorhan İlçesinde yapıldı. Büyükorhan'da 120 üreticiye 1 ton 680 kg silajlık mısır tohumu teslim edildi.

Tohum dağıtımına katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, maliyetleri düşürecek adımlar attıklarını belirtti. Ceylan “Ülkemizde 6 milyon ton civarında mısır üretimi geçen yıla oranla yüzde 45 oranında bir artışla yaklaşık 8 buçuk milyon ton mısır üretimimiz var. Şu anda dekar başına 2 bin 100 kg mısır alıyoruz. ben bu verimi 700'lerden 2.200'lere kadar getiren tüm meslektaşlarıma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim dane mısır verimimiz bu oranlarda. Silajlık mısırda ise ilimiz Türkiye'de beşinci sırada. Bursa olarak tohumluk mısır üretiminde ise 86 bin da alanla Türkiye birincisiyiz. Daha önce sorgun sudan otu tohumu yaptık yüzde 75 Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, yüzde 25'i üretici destekli. Bugün de silajlık mısır tohumu dağıtıyoruz. Çünkü hayvancılıktaki maliyetin yüzde 75'i yemdir. Dolayısıyla bu maliyeti ne kadar düşürebilirsek o kadar kar etme şansımız artıyor. Bu projede HAGEL, ilçe belediyemiz ve ilçe müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Dağıttığımız tüm tohumlar üreticilerimiz için, memleketimiz için. Esas bu işin yükünü çeken üreticiler. Bursa üretiyor.'' dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü proje ile ilde kaliteli kaba yem ihtiyacına katkı sağlanması hedefleniyor. Böylece et ve süt üretim miktarının ve kalitesinin artması hedefleniyor.
bursa tohum silajlık mısır destek