Bursa’da su verimliliği için seferberlik başlatıldı

29 February Thursday, 2024
Bursa'da bulunan tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Su Verimliliği Seferberliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda suyun sürdürülebilir yönetiminin sağlanması buna yönelik önlemlerin yanı sıra bireysel su verimliliği tedbirlerinin de önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Bursa’da su verimliliği için seferberlik başlatıldı Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa’da, tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri Su Verimliliği Seferberliği hakkında toplantı yapıldı.

Toplantıda suyun sürdürülebilir yönetiminin sağlanması buna yönelik önlemlerin yanı sıra bireysel su verimliliği tedbirlerinin de önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, “ 2023 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde Ulusal Su Verimliliği Seferberliği Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde başlamış ve devam eden bir projedir. Malumunuz son dönemde iklim değişikliğinden dolayı yağış rejimlerinde bir takım değişiklikler ortaya çıktı. Bursa'nın da içinde bulunduğu Marmara Bölgesi'nde uzun yıllar ortalamasına göre yağış miktarında yüzde 25 oranında bir düşüş var. Kentleşmede, sanayide veya tarımda kullandığımız suyun daha verimli kullanılmasıyla ilgili Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Bu kapsamda konutlarda da kullanılan suyun daha verimli kullanılması için, özellikle kamu kurumlarında okullarımızda, camilerimizde uygulanması gereken yöntemler veya farkındalık oluşturulması için yapılması gerekenler tüm kurumlara resmi yazı ile bildirildi. Bununla ilgili su kullanımının olduğu her yerde kurum olarak asmamız gereken broşürlerimizin tamamını kamu kurumlarımıza gönderdik. Bakanlığımızın oluşturduğu yeni sistemle kurumlar kendilerine ait toplam su tüketimi rakamlarını sisteme girecekler. Buna göre su verimliliği, su kullanımında ne kadar tasarruf sağlandığı ile ilgili raporlamayı Bakanlığımız yapacak. Böylelikle kurumlarda su verimliliği seferberliğinin ne kadar etkin yapıldığının tespiti sağlanmış olacak. Tüm Türkiye'de su ile ilgili bir seferberlik başlatıldı." dedi.

Konuşmanın ardından Ziraat Yüksek Mühendisi Metin Davut tarafından yapılan su verimliliği seferberliği sunumunda Dünya, Türkiye ve Bursa ölçeğindeki mevcut su oranı hakkında veriler paylaşıldı.
tarım orman su seferberliği tasarruf bursa