Bursa’da süne mücadelesi

17 June Wednesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı, il ve ilçe müdürlükleri aracılığı ile bütün yurtta zirai zararlılarla mücadelesini sürdürüyor. Bursa’daki çalışmalar toplam 370 bin dekarlık alana yayılmış durumda.
Bursa’da süne mücadelesi Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN

Tarım ve Orman Bakanlığı, İl ve ilçe müdürlükleri aracılığı ile bütün yurtta zirai zararlılarla mücadelesini sürdürüyor.

Çalışmalar Bursa’da toplamda 370 bin dekarlık alana yayılmış durumda. Çalışmaları İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül de yakından takip ediyor. Aygül, üreticinin emeklerini koruduklarını belirterek “Eğer süne belli bir yoğunluğa erişir ve bu süreçte ilaçlama yapılmazsa ürüne çok büyük zararlar verebiliyor. Ürünün içindeki öz suyu emerek ya da saldığı enzimlerle ürünü yumuşatıp içini tüketerek hem ekmeklik özelliğini yok ediyor hem de ürün miktarında ve kalitesinde düşüşe sebep oluyor.” İfadelerini kullandı.

İlaç atıklarıyla ilgili uyarılarda da bulunan Aygül, “Kullanılan ilaç kullanımından sonra ortaya çıkan atıkları muhakkak toplayıp, uygun biçimde imha edelim. İlaç atıklarının bertaraf edilmesi, yetiştirilen ürünleri toplumumuza sunmak gibi milli görevimiz bu konuda da dikkatli olacağımızdan hiç kuşkum yok.'' dedi.

İl Müdürü Aygül son olarak süne ile mücadele çalışmasının Bursa’da Karacabey, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Yenişehir, İnegöl ve Mudanya'da 160 mahallede 11 ekiple yapıldığını kaydetti.
tarım orman bakanlık bursa il süne mücadele