Bursa’da süne mücadelesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

31 March Friday, 2023
Bursa’da buğdayda kalite ve verim kayıplarına neden olan süne zararlısıyla mücadele hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bursa’da süne mücadelesi bilgilendirme toplantısı yapıldı
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarına yönelik tarla zararlılarına karşı eğitimleri sürüyor.

İl Müdürlüğü binasında yapılan son eğitim toplantısının konusu süne oldu. Yalova Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü müdürlük birimlerine süne mücadelesi hakkında bilgi verdi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, yağışların artmasıyla birlikte tarlalarda süne zararlısının gelişmesi ve çoğalması için uygun ortam olduğunu söyledi. Hamit Aygül, bu üretim sezonunda üretilecek buğdayın verim ve kalite yönünden bir kayba uğramaması için süne ile mücadeleye aralıksız devam edileceğini belirtti. Aygül “Buğday ekili alanlarda üretimi olumsuz etkileyen birçok faktör bulunmakta. Bunlardan verim ve kalitede ciddi kayıplara yol açan önemli zararlardan biri de süne. Süne buğdayda hem ağırlık hem de kaliteyi etkilemektedir ki mücadele yapılmazsa yüzde 100'e varan oranlarda zarar oluşturabileceği yadsınamaz bir gerçektir. İlimizde her yıl doluğu gibi geçtiğimiz yıl da Bitki Sağlığı Uygulama Programı gereğince; Süne mücadelesi için 364 bin 798 da alanda yapılan survey sonucu 164 bin 350 da alanda kimyasal mücadele yapılmasına karar verilmiştir. Bu yıl içinde mücadele kapsamında  İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik personelinden oluşan 10 ekip ile toplam 33 personel survey çalışmalarımızda görev yapacaktır.” dedi.
tarım orman bursa il süne mücadele eğitim