Bursa’da yapılan kavurmalar depremzedelere ulaştırılacak

14 February Tuesday, 2023
Depremzedelere bir yardım eli de Bursa'dan. Üreticilerin bağışladığı 251 küçükbaş ve bir büyükbaş hayvan kesime gönderildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yardımsever besicilerle birlikte başlattığı kampanya kapsamında hayvanların etleri kavurma haline getirildikten sonra Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde afetzedelere dağıtılacak.
Bursa’da yapılan kavurmalar depremzedelere ulaştırılacak
Bursa’da hazırlanan kavurmalar depremzedelere gönderiliyor.

Üreticiler Tarım ve Orman İl Müdürlüğüyle el ele verdi. Depremden etkilenen vatandaşlara gıda göndermek için hayvanlarını bağışladı.
 
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen bölgedeki yaraların birlik beraberlik içinde sarılacağını dile getiren İl Müdürü Aygül, yardımların süreceğini vurguladı.

Aygül, Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirilen organizasyonda afet bölgesine et ve et ürünleri sevk etmek için birlik üyelerinin canlı hayvan bağışında bulunduğunu aktardı.

Bursa'nın ilçelerinden toplanan 251 küçükbaş ve bir büyükbaş hayvanın Yenişehir Belediyesi Mezbahası'nda kesildiğini belirten Aygül, "Bu hayvanlar, Et ve Süt Kurumuna bağlı Sakarya Et Kombinası Müdürlüğüne teslim edilecek. Etler burada kavurma haline getirilerek paketlenecek ve deprem bölgesindeki illerde vatandaşlarla buluşturacak." dedi.

Aygül, organizasyonda emeği geçenlere ve hayvanlarını bağışlayan üreticilere teşekkür etti.

2 günde 500 küçükbaş hayvan bağışlandı

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da yardımların devlet eliyle afet bölgesine ulaştırıldığını anlattı.

İlçeden daha önce 27 tır yardım malzemesi ve 18 konteyner gönderdiklerini bildiren Aydın, "Gönüllü arkadaşlarımız çalışıyor. Herkes elinden geldiğince yardım ediyor. Sadece bizim personelimizle olmuyor bu yardımlar. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; yardımların valiliklerle, AFAD ve devlet kanalıyla gönderilmesini rica ediyorum. Böyle olursa yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşır." diye konuştu.

Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran ise 17 ilçede 2 günde 500'e yakın küçükbaş hayvan bağışlandığı bilgisini verdi.

Bunların yarısının kesildiğini aktaran Oran, "Bu yardımlar artarak devam edecek. Üyelerimizden Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Kesilen hayvanları etlerinin Et ve Süt Kurumu aracına yüklenerek Sakarya'ya gönderilmesiyle sona eren programda, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, Et ve Süt Kurumu Sakarya Et Kombinası Müdürü Önder Dağdelen hazır bulundu.
 
 
deprem bursa et kavurma esk belediye damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği tarım orman