Bursa’da yeni arpa türleri tanıtıldı

23 June Friday, 2023
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüklerince yapılan uygulamada özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitler tarla günleriyle tanıtılıyor.
Bursa’da yeni arpa türleri tanıtıldı
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa Karacabey’de düzenlenen tarla günü ile yeni tescillenen arpalar görücüye çıktı.

Harmanlı Mahallesindeki etkinlik kapsamında türlerin denendiği ve her biri 2,5 dekara ekili olan olan 4 çeşit arpanın hasatı da yapıldı.

Etkinlikte konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, yüksek verimli ürünler için çalışmaların süreceğini belirtti. Aygül, “Proje kapsamında;  İl Müdürlüğümüz ile Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Karacabey ilçemizin Harmanlı Mahallesinde kurulan 4 çeşit arpa demonstrasyonudur. Her biri 2.5 dekardan oluşan uygulama ile 13.11.2022 tarihinde üreticimiz Zafer ARI'nın tarlasında ekim yapılmıştır. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüce geliştirilen yeni arpa çeşitlerimiz Hasat, Yağmur, Harman, Orak22'nin yanı sıra mevcut Ramata çeşidi demonstrasyona şahit olarak dahil edilmiştir.  Bugün bu tohum çeşitlerinin hasat dönemine gelmiş bulunmaktayız. Denemesi yapılan tohum çeşitlerden hasat sonrası uygun sonuç verenlerin İlimiz ve ülkemiz genelinde yaygınlaşacağını bekliyoruz. Bu çalışmada katkısı olan geçen herkese teşekkür ediyor, hasadın emek çeken üreticimiz Zafer Arı başta olmak üzere, tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Etkinlikte tanıtılan arpa türleri Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganıyla yola çıkılan özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen tohumlarından oluştu.
tarım orman bursa arpa tohum tanıtım