Bursa’da zeytin eğitimleri sürüyor

25 May Thursday, 2023
Bursa’da zeytin üretimi ve kalitesinin arttırılması için il ve ilçe müdürlüklerince eğitim çalışmaları devam ediyor. Müdürlük personelinin yanı sıra araştırma enstitülerden gelen uzmanlar üreticilere zeytincilik ile ilgili doğru tarım teknikleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Bursa’da zeytin eğitimleri sürüyor
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa’da il ve ilçe müdürlüklerince eğitim çalışmaları sürüyor.

Son eğitim çalışması Mudanya’ya bağlı Ülküköy’de zeytin üzerine oldu. Müdürlük personelinin yanı sıra araştırma enstitülerden gelen uzmanlar üreticilere zeytincilik ile ilgili doğru tarım teknikleri hakkında eğitimler verdi.

Eğitimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ildeki zeytin üretimi hakkında genel bilgi vererek, desteklere değindi. Aygül “Zeytin hastalık ve zararlılarında uygun mücadele zamanının belirlenmesi, etkin mücadele yaparak kullanılan ilaç ve girdi miktarının azaltılması ve böylece hem maliyetlerin düşürülmesi hem de çevreyle dost sürdürülebilir tarımsal üretim amaçlarına uygun olarak zeytin alanlarında 14 adet Tarımsal Tahmin ve Uyarı Sistemi kurulmuştur, bunların 3 tanesi Mudanya İlçemizde bulunmaktadır.'' dedi.

Aygül, Zeytin üretim sezonu boyunca bitki fenolojisi, hastalık ve zararlı takiplerine yönelik bahçe kontrollerinin yapılarak, tespit edilen ilaçlama zamanlarının üreticilere SMS ve diğer vasıtalarla duyurulduğunu söyledi.
tarım orman bursa zeytin eğitim