Bursa’nın gölleri balıklandırıldı

19 August Thursday, 2021
Ülke genelindeki göl ve göletlere balık takviyesi sürüyor. Bursa’da da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sulara balık bıraktı. Uluabat ve İznik gölleri dahil 18 göl ve gölete 1 milyon 756 bin sazan yavrusu bırakıldı.
Bursa’nın gölleri balıklandırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığınca yurt genelinde göl ve göletlere balık takviyesi devam ediyor.

Bursa da balık takviyesi alan iller arasında. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Uluabat ve İznik gölleri dahil 18 göl ve gölete 1 milyon 756 bin sazan yavrusu bırakıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül balıklandırma projesinin ekonomiye katkısı olacağını söyledi. Sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması ile atıl durumda olan kaynakların üretime kazandırılarak farklı üretim modellerinin uygulanmasına imkan sağlandığını belirten Aygül, şunları kaydetti: "Bu çalışmalarla sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken, aynı zamanda rezervuarın popülasyonunda da olumlu yönde gelişme sağlanmaktadır. Ayrıca yapılan bu çalışmalar ülkemizde yeni gelişmekte olan sportif balıkçılık turizmi için altyapı oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. Vatandaşlarımıza düşen görev ise doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olunması ve bunların büyüyerek en azından bir kez üremesine fırsat sağlanmasıdır. Böylelikle ortamda doğal üreme döngüsü sağlanacaktır."
tarım orman balık bursa