Bursa’nın sertifikalı sürü yöneticileri göreve hazır

24 November Thursday, 2022
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği “Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi”ne katılan 37 yetiştirici eğitimleri tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı.
Bursa’nın sertifikalı sürü yöneticileri göreve hazır Haber: Bursa İl Enformasyon  -  Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Hayvancılık güçleniyor, bilinçli sürü yöneticileri eğitimlerle bilinçleniyor.

Bursa’da hayvancılığa en önemli katkı yetiştiricilere verilen eğitimlerle yapılıyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün düzenlediği “Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi”ne 37 yetiştirici katıldı.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan İl Müdürü Hamit Aygül, hayvansal ürünlerin çiftçilerin sigortası olduğunu belirtti.

Aygül: “Hayvancılıkta gelişmekteyiz.  2017 sonlarında Bursa olarak, küçükbaş hayvan varlığımız 400 bin civarında iken 2021 yılı sonunda bu sayı 592 bine ulaşmış yani yüzde 48 oranında bir artış gerçekleşmiş. İlimizde toplam 8 bin 623 adet küçükbaş hayvancılık işletmesi var. Şu anda Gemlik'te küçükbaş hayvan sayımız 8 bin 872, İnşallah bu etkinliklerle Gemlik'teki hayvancılığı da yükselteceğiz beraber. Aslında bu hayvan sayısını Şahinyurdu tek başına yetiştirebilir o potansiyel var. Bu anlamda eğitim almak isteyen çiftçilerimize bu kursları yılın her mevsimi düzenleyebiliriz. Bu köyde arıcılıkta da çok büyük potansiyel görüyoruz. Şahinyurdu Mahallesi’nde şu anda 26 adet işletme, 3 bin 359 adet küçükbaş hayvan varlığı mevcut. 10 Ekim'de toplam 50 üreticimizle başlayan kursumuzda 37 üreticimiz 104 saatlik eğitimden sonra sertifika almaya hak kazandılar çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum yaklaşık 35 gün değişik aralıklarla eğitime katılarak fedakarlık ettiler. Sürü Yönetimi Elemanı Kursu sonunda, kazandıkları bilgi ve donanımla çiftçilerimizin daha başarılı bir hayvancılık yapmalarını umuyor, sertifikaların kursiyerlerimiz başta olmak üzere ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Eğitimleri tamamlayan kursiyerlere sertifikaları teslim edildi. Bursa’nın donanımlı, bilinçli yetiştiricileri sürülerini yönetmeye başladı.
bursa sürü yöneticisi eğitim sertifika hayvancılık tarım ve orman