Bursa’nın yeni canlı hayvan pazarı hizmete girdi

01 July Friday, 2022
İnegöl’de yapımı tamamlanan canlı hayvan pazarı açıldı. Besiciler ve vatandaşlar için önemli bir yatırım olan pazar, 2400 adet büyükbaş, 950 adet küçükbaş hayvan kapasitesine sahip. Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, pazarın ruhsatını İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a törenle teslim etti.
Bursa’nın yeni canlı hayvan pazarı hizmete girdi Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Bursa’nın yeni canlı hayvan pazarı üreticilerin hizmetine girdi.

İnegöl Belediyesi’nin yaptırdığı 2400 adet büyükbaş, 950 adet küçükbaş hayvan kapasitesine sahip “Canlı Hayvan Pazarı” açıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül pazarda incelmelerde bulundu, besicilerle sohbet etti.
Aygül, “İlimiz İnegöl ilçesi Alibey Mahallesinde, İnegöl Belediye Başkanlığınca yapılan canlı hayvan pazarının “Hayvan Satış Yerlerinin Ruhsatlandırılma ve Denetleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” şartlarını taşıdığı tespit edilmiştir. Pazar İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce ruhsatlandırılmıştır. Bu sayede hayvanların uygun teknik, sağlık ve hijyenik şartlara sahip bir ortamda alım-satımları gerçekleştirilebilecek, salgın ve paraziter hastalıkların yayılması engellenebilecek, satış yerinin atık ve artıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermesinin önüne geçilebilecektir. Yeni kurulan Canlı Hayvan Pazarının İnegöl İlçemize, ilimize ve yetiştiricilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Pazarın ruhsatlandırma işlemi Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapıldı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, pazarın ruhsatını İl Müdürü Hamit Aygül’den törenle teslim aldı.

Diğer taraftan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kurbanlık Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” başlıklı bir hatırlatma yayınladı.

Kurbanlık seçimi ve kurban kesim yerleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı metne İl Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabiliyor.
buesa canlı hayvan pazar kurban kurbanlık inegöl tarım ve orman