Bursalı sürü yöneticileri sertifikalandı

14 August Monday, 2023
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve bilinçli hayvancılık eğitimleri sürüyor.
Bursalı sürü yöneticileri sertifikalandı
Bursa’da sürü yönetimi eğitimi yapıldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalandırıldı. Osmangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sürü Yönetimi eğitiminde sona gelindi. 

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli veteriner hekim ve zooteknistler tarafından verilen ve 104 saat süren eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.
 
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Bursa hayvancılığının büyümeye devam ettiğini belirtti. İl Müdürü Aygül, ‘’Türkiye`de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin özel bir yeri vardır. Bursa da küçükbaş hayvancılıkta büyümeye devam ediyor. Toplam küçükbaş hayvan varlığımız 400 bin civarındayken bu rakam 596 bine ulaştı. Bu rakamlar ilimiz için küpelemeye ve aşılamaya dayanan net rakamlar. Büyükbaş hayvan varlığımızda da yüzde 15 oranında bir büyüme söz konusu.’’  dedi. 

Hamit Aygül konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce işsizliğin azaltılması, çobanlığın daha cazip hale getirilmesi amacıyla sürü yönetimi elemanı  kursu açılmıştır. Bu eğitimlerin ileride de devam etmesini temenni ediyoruz. Bilgi çağındayız. Daha çok bilgilendirme yapmak, eğitimler düzenlemek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.  

Bu eğitimde kursiyerlere merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı, koyun ve keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, sağım yapabilme, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konuları anlatıldı. Kursu başarıyla bitiren 25 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı, kendilerini tebrik ediyorum. Eğitimde görev alan tüm arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.’’ 
Bursa Eğitim Sürü Yönetimi Kurs Sertifika