Bursalı üreticiler artık “İyi Tarım” yapıyor

05 January Thursday, 2023
Bursa’da iyi tarım uygulamasıyla üretim yapan üreticilere sertifikaları törenle verildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yürüttüğü “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında üreticilere destek de sağlandı. Geçtiğimiz yılın verilerine göre Bursa'da 209 üretici 88 bin dekar alanda iyi tarım uygulamalarıyla üretim yapıyor.
Bursalı üreticiler artık “İyi Tarım” yapıyor
Haber: Bursa İl Enformasyon  
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN 
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI


İyi tarım uygulamasına geçtiler hem destek hem sertifika aldılar.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yürüttüğü projelerle iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi” ile çok sayıda üretici desteklerden faydalandı. İyi tarım uygulamaya başladı.

Projeyle iyi tarım uygulamalarına geçen üreticilere sertifikaları törenle verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Törene; Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ile Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere katıldı.

Projeye Bursa'da; 2022 yılında 65 bin lira ödenek tahsis edildi. Orhangazi'de 2 üretici İyi Tarım Uygulamasıyla üretim yapıyorken; “Orhangazi İlçesi Kivi Üretiminde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi”nin hayata geçirildiği ilçede 18 kivi üreticisi daha 728 dekar da alanda konvansiyonel üretim şeklini bırakıp İyi Tarım Uygulamaları üretim şekliyle üretim yapmaya başladı.
bursa iyi tarım uygulamaları proje destek tarım ve orman