Çad'da, köylülerin büyük çoğunluğunun geçimini sağladığı tarımsal faaliyetler zor şartlar altında yapılıyor.
Orta Afrika'da, denize kıyısı bulunmayan ve büyük kısmı Sahra Çölü ile kaplı Çad'ın başkenti N'Djamena'ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Kundul köyünde havuç, soğan, salatalık ve marul gibi sebzeler yetiştiriliyor. 10 farklı kabilenin bulunduğu ülkede, köylülerin büyük bir çoğunluğu geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlıyor. Önce çimlendirme işlemi yapan köylüler, daha sonra sebzeleri tarlalara ekiyor.
Eski yöntemlerle ürün yetiştiren köylüler, sulama için Shari Nehri'nden faydalanıyor. İnsan gücüne dayalı yapılan tarımsal faaliyetlerde sınırlı sayıda ürün elde ediliyor.
Tarımsal faaliyetlerini yağmur dönemine göre ayarladıklarını belirten köylüler, dönemsel olarak zorlanmadıklarını, eylül ayından sonra yağmurun kesilmesiyle üretimin azaldığını ve sulama işlemlerini kendilerinin yaptığını kaydetti.
Yetiştirdikleri mahsullerin bir kısmını kendileri tüketen köylüler, geri kalanını ise kent ve kasaba merkezleri ile yol kenarlarında satışa sunuyor.
Türkiye'de, 1 Ekim ile 31 Ocak arasındaki tarım sezonunda...
Devamını Oku ->
Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adana şalgamının Avrupa...
Devamını Oku ->
Muhasebeciliği bırakıp memleketi Kahramanmaraş'a dönen 3 çocuk...
Devamını Oku ->
Konya'da bir hayvancılık işletmesinde çekildiği iddia edilen ve...
Devamını Oku ->
Manisalı buğday üreticilerine hastalık ve zararlılarla ilgili bir...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri sağlıksız gıdaya karşı...
Devamını Oku ->
Teknoloji tarım sektöründe verimli bir şekilde kullanılıyor....
Devamını Oku ->