TARSİM, 2014 yılında Çanakkale\'deki doğal riskler sebebiyle sigortalı bitkisel ürünleri ve hayvanları zarar goren üreticilerin zararlarını ödedi.
Çanakkale’de düzenlenen törende 2014 yılında doğal riskler sebebiyle sigortalı bitkisel ürünlerinin ve hayvanlarının zarar gormesi sonucu ödemelerini almış üreticilere çekleri dağıtıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, İl Müdür Vekili Mustafa Nazlım ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Çek dağıtım töreninde konuşan Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Nazlım; " Başlangıçta, Devlet Destekli Tarım Sigortası uygulamasına, sınırlı birkaç riskle başlanmış, zaman içerisinde teminat altına alınan riskler artmış, sigorta kapsam alanı genişletilmiştir. Sigorta kapsamına alınan risklerin artması ve kapsamının genişletilmesi neticesinde yıllar itibariyle ülkemizde poliçe sayısı da artmıştır. Ancak bu yeterli değildir. Bugün Tarım Sigortaları Havuzu tarafından Kuraklık dışındaki bütün doğal afetlerin oluşturduğu riskler tarım sigortası kapsamındadır, sigorta bedelinin yüzde 50'side devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Son yıllarda küresel iklim değişikliği sonucu sel baskını, dolu fırtına gibi doğal afetler, tarımsal üretime daha fazla zarar vermektedir. Bu durum çiftçimizin ürününü sigorta yapmasını daha da gerekli kılmaktadır “ diye konuştu.
TARSİM'in kuruluş amacı gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren bir sunum yapan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak ise, dünyada uygulanan tarım sigortası programları, devlet destekli tarım sigortaları sisteminin işleyişi ve sistem çerçevesindeki 8 yıllık süreçte elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Dr. Ramazan Kadak, hiçbir kar amacı olmayan Devlet Destekli Tarım Sigortaları sistemi çerçevesinde ülke genelinde sistemin başlangıcından bugüne kadar düzenlenen poliçe sayısının 4,4 milyon adedi geçtiğini, yaklaşık 72 milyon dekar alanın ve 3 milyon adedin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sigortalandığı, yılsonuna kadar üreticilere yapılacak hasar ödemelerinin 1,6 milyar lirayı geçeceğini bildirildi.
Toplantı sonunda 2014 yılında doğal riskler sebebiyle, sigortalı bitkisel ürünleri ve hayvanları hasar goren üreticilere sembolik çekleri verildi. Çekleri alan üreticiler, TARSİM'den duydukları memnuniyeti dile getirerek, tüm üreticilere tavsiye ettiklerini söylediler.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kars’ta "Güvenli Elektronik...
Devamını Oku ->
Kabuklu fındık alım fiyatı TMO tarafından açıklandı. Alım...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Konya’nın Karatay ilçesi Esentepe köyünde çiftçilik yapan Handan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya Kaş ve Isparta...
Devamını Oku ->
Küresel iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla İspanya’da...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ailelerin doğayla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Dost ülke İspanya’nın...
Devamını Oku ->