Çanakkale’de organik tarım paneli düzenlendi

20 December Thursday, 2018
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan Bakanlık ve İl Özel İdaresi destekli "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında düzenlenen Organik Tarımda Bitki Besleme ve Biyolojik Mücadele Panel ve Sertifika Töreni Çanakkale’de düzenlendi.
Çanakkale’de organik tarım paneli düzenlendi Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Organik Tarımda Bitki Besleme ve Biyolojik Mücadele Panel ve Sertifika töreni Çanakkale’de düzenlendi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çanakkale İl Özel İdaresi destekli "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi"  kapsamında düzenlenen programda, organik tarımın ildeki gelişim süreci ve ilerde yapılacak çalışmalar hakkında görüşüldü.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Dr. İbrahim Bodur toplantı salonunda yapılan panelde Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ açılış konuşması gerçekleştirdi. Karadağ “Çanakkale ili olarak 2002 yılında 115 üretici ile 7290 dekar alanda Ayvacık ve Gökçeada ilçelerimizde organik tarım faaliyetlerine başlandı.  Bu yıl Çanakkale'nin hemen hemen tüm ilçelerinde organik tarım yapılmaktadır.  İlde organik bitkisel üretim olarak toplam 645 üretici 45.630,63 da alanda 95 farklı ürün ile Organik Tarım yapmaktadır. Bunların başlıcaları Zeytin, bağ, meyve, yazlık ve kışlık sebzeler, tıbbi ve aromatik bitkiler, yem bitkileri ve bazı tarla ürünleridir.  Ayvacık İlçemizde Organik Kırmızı Et Üreticiler Birliğinin 30 üretici 1840 büyükbaş ile Organik hayvancılık yapılmaktadır.” dedi.
 
çanakkale organik üretim panel