Çankırı’da gündem suyun korunması

27 March Wednesday, 2024
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği İl Su Kurulu Toplantısında suyun korunması ve sürdürülebilirliği ele alındı. Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan Su Verimliliği Seferberliğinin önemine vurgu yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün de Çankırı’da modern sulama sistemlerine yatırım yaptıklarını belirtti.
Çankırı’da gündem suyun korunması Haber: Çankırı İl Enformasyon

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Belediye temsilcileri, İl Müdürlüğü yetkilileri, uzmanlar, üreticiler. Hepsi hayati önem taşıyan “su” için Çankırı’da bir araya geldi.

İl Su Kurulu Toplantısı Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açış konuşmasını Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan yaptı.

Özcan; “Biz Su Yönetimi Genel Müdürlüğü olarak suyun planlamasından uygulamasına kadar, izin tahsis sürecinden denetimine kadar, yaptırımına kadar bütün süreçlerin içerisindeyiz. Sizler de uygulayıcılar olarak bu aldığımız kararları, yaptığımız planları sahada icra edeceksiniz.” dedi.

Suyun insan hayatındaki önemine vurgu yapan Çankırı Vali Yardımcısı Şahin Bayhan su kaynaklarının korunması için kurumların iş birliği yapması gerektiğine dikkat çekti.
Su verimliliği çalışmaları hakkında bilgi veren Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün de modern sulama sistemlerine öncelik verdiklerini belirtti. İl Müdürlüğü sunumunda iyi tarım kodu kapsamında yürütülen nitrat kirliliği çalışmaları ve su verimliliği çalışmaları katılımcılara anlatıldı.

Çankırı Belediyesi yetkilileri içme ve kullanma suları hakkında yapılan çalışmalar, kayıp kaçaklar için alınan tedbirler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Su Kurulu Toplantısı bilgilendirme sunumlarıyla devam etti.

Uzmanlar sunumlarında; değişen iklime uyum sağlanması, su kaynaklarının kalitesinin korunması, sürdürülebilir yönetimin sağlanması konularına değindi.
çankırı il su kurulu toplantı su kaynakları su yönetimi tarım ve orman