Çankırı’da IPARD toplantısı yapıldı

25 September Monday, 2023
IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri İçin Teknik Destek Projesi kapsamında, ilk toplantı Çankırı’da gerçekleştirildi.
Çankırı’da IPARD toplantısı yapıldı
Haber: Çankırı İl Enformasyon
 
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri İçin Teknik Destek Projesi kapsamında IPARD III Lansman Toplantısı Çankırı’da gerçekleşti.

Gerçekleştirilen toplantıda Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün, açılış konuşmalarını yaptı.

Yüksel konuşmasında, Çankırı’da hayata geçen IPARD projeleri sayesinde kırsala rağbette yükselişin söz konusu olduğunu dikkati çekerek, yatırımcıların hibelerden daha fazla yararlanması, yeni yatırımların gerçekleştirilmesi böylece istihdamın artırılması ve ilin ekonomisine katkıda bulunulması için özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Toplantıda, IPARD Yönetim Otoritesi personeli tarafından IPARD III Programı (2021-2027) kapsamında desteklenen sektörlere yönelik geniş kapsamlı bilgilendirme sunumu yapıldı. IPARD III programda uygulanacak tedbirler, IPARD 2 ve IPARD 3 arasındaki farklar, destek kapsamındaki harcamalar ve bütçe, yatırım kalemleri ve hibe oranları hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumlar ile kırsal kalkınma ve IPARD Programı kapsamında Çankırı’da gerçekleşen yatırımlar, faaliyetler ve çalışmalar kapsamında katılımcılar bilgilendirildi. Ayrıca, toplantıda IPARD faydalanıcısı, proje sürecindeki deneyim ve tecrübelerini anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Toplantıya, Tarımsal Üretici Birlikleri, Çiftçiler, yatırımcılar, LEADER - Yerel Eylem Grupları, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli, TKDK İl Koordinatörlükleri uzmanları, kamu kurum ve kuruluşları ve yereldeki medya kuruluşları temsilcileri de katıldı.

IPARD III programında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinde hibe oranları yatırım yapılan sektör ve miktarına göre yüzde 50 ile 70 arasında değişiyor.
tarım orman ipard çankırı