Çankırı’da kuraklığa dayanıklı buğday için hasat zamanı

19 July Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca Çankırı’da koordine edilen “Kuraklığa Dayanıklı Yeni Tescil Buğday Tohumu Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” tarla günü etkinliği düzenlendi.
Çankırı’da kuraklığa dayanıklı buğday için hasat zamanı
Haber: Çankırı İl Enformasyon
 
Çankırı’da kuraklığa dayanıklı buğday hasadı başladı.

Hasat ilk olarak, Karaşeyh Köyünde düzenlenen “Kuraklığa Dayanıklı Yeni Tescil Buğday Tohumu Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” tarla günü etkinliğinde yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen projenin etkinliğine katılan Vali Abdullah Ayaz, tarımda yeni üretim ve ürün çeşitliliğinin gerekliliğini iklim değişikliği üzerinden anlattı. Ayaz “İklim değişiklikleri nedeniyle, dünyanın belli yerleri kuraklık içinde kalırken, belli yerlerini sel basmaktadır. Onun için önümüzdeki dönemde ülkemizin yaşadığı değişimle beraber tarım yöntemlerini de değiştirmemiz zaruret. Bugüne kadar yapılan çalışmalara çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın öncü olarak yapmış olduğu çalışmalara İl müdürlüğündeki arkadaşlarımız da ellerinden geldiğince destek vermekte. Biz de bu konuda onların önlerini açmaya çalışmaktayız. En büyük desteği hak eden tabi ki çiftçilerimiz. Tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Allah emeklerinizin karşılığını ziyadesiyle versin inşallah.” diye konuştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün de Çankırı genelindeki hububat üretiminin arması için yapılan çalışmalara değindi. Düzgün, “2022 yılı TÜİK verilerine göre Çankırı’da buğday ekim alanının 102 bin 460 ha ve 247 bin 562 ton üretim miktarı ile Türkiye’ de 19. sırada bulunuyoruz. Bakanlığımız ve Valiliğimizin destekleri, Müdürlüğümüz ve personellerinin yoğun yayım çalışmaları ile bu yıl üretimin saha kontrolleri neticesinde geçen yıla göre en az yüzde 30 civarında artış ile 340 bin ton hububat üreteceğiz.” dedi.
çankırı tarım orman hububat hasat