Çankırı’da Lider Çocuk Tarım Kampı düzenlendi

25 May Wednesday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Lider Çocuk Tarım Kampı programı 81 ilde uygulanmaya devam ediyor. Çankırılı çocuklar da kampta tarımla buluştu. Çeşitli mekanlarda düzenlenen eğitimlerde çocuklar tarım ve hayvancılıkla iç içe 3 gün geçirdi. Çocuklara balıkçılık, su ürünleri, besicilik, örtü altı üretim gibi başlıklarda eğitimler verildi.
Çankırı’da Lider Çocuk Tarım Kampı düzenlendi HABER: Çankırı İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman Bakanlığı bütün ülkede Lider Çocuklar Tarım Kampı etkinliklerini sürdürüyor.

Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca düzenlenen etkinliklerin son durağı ise Çankırı oldu. Etkinliğe katılan Şehit Hilmi Bıyıklı İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri 3 gün boyunca eğitim aldı.

İlk günkü eğitimlerde balıkçılık, su ürünleri, sürdürülebilirlik, kaçak avcılık gibi başlıklardaki konular çocuklara gösterildi.

İkinci günde ise Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde teknik geziye katıldı. Seraları, bahçeleri, ahırları gezen çocuklar, büyük ve küçükbaş hayvanlara tanıştı. Bitki yetiştirme teknikleri hakkında pratik bilgi sahibi oldu.

Son gündeki ziyaretin adresi Yapraklı Sazcağız Alabalık Üretim Tesisi oldu. Öğrenciler balıkları hem daha yakından gözlemledi hem de alabalık tesisleri ve alabalık üretimi hakkında bilgiler edindi.

Ziyaretten sonra etkinliğe katılan çocuklara katılım belgeleri verildi. Katılım Belgesi dağıtım töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün: “Son yıllarda meydana gelen gelişmeler tarladan sofraya güvenilir gıdaya erişimin önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizde ve dünyada güvenilir ve sağlıklı gıda üretiminin önemi artmıştır. Sağlıklı ve güvenilir gıda üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında, ziraat mühendisliği, veteriner hekimlik ve gıda mühendisliği bugün ve gelecekte en değerli meslekler arasında olacaktır. Katılımınızdan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizler artık bundan sonra bizim fahri ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerimizsiniz.” dedi.
çankırı tarım orman bakanlık lider çocuk eğitim