Çankırı’da "Lider Çocuk Tarım Kampı Şenliği"

05 June Tuesday, 2018
Çankırı’da "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.
Çankırı’da

Haber: Çankırı İl Enformasyon

“Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı”nın koordinasyonuyla her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştiriliyor.

2018 yılı kamp programının teması "Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik" olarak belirlendi. "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" kapsamında "Yenilebilir Yabani Bitki Türleri" konusunda kampa katılan çocuklara bu konu ile ilgili eğitimler verilerek faaliyet ve etkinlikler yapılması planlandı.

Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulundan 36 öğrencinin katılımıyla 14-15-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında "Lider Çocuk Tarım Kampı" programı düzenlendi.

Kampın ilk gününde İl Müdürlüğünde görevli teknik personel Ziraat Mühendisi Seçil Candaş tarafından öğrencilere "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik" Projesi kapsamında "Yenilebilir Yabani Bitki Türleri" ve “Biyokaçakçılık” konularında bilgiler verildi. İl Müdürlüğü personeliyle beraber öğrencilere kitap okuma etkinliğine de yer verildi.

İkinci gün, Omar Çavuş Çiftliğine gidilerek ata binmenin incelikleri anlatıldıktan sonra öğrenciler sırasıyla ata binerek doğal ortamda gezinti yaparak piknik havasında güzel vakit geçirdi.

Kampın son gününde de Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gezi düzenlendi. Kampa katılan öğrenciler Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bitkisel ve hayvansal üretim uygulama alanlarını gezerek, çocuklar doğal ortamda meyveleri, sebzeleri, meyveli ağaçları, bazı büyükbaş hayvanları ve tarım alet-makinaları tanıma imkanı buldu.

Daha sonra kamp şenliğine katılan öğrencilere İl Müdürü Osman Çakır tarafından  Katılım Belgesi verildi. Lider Çocuk Tarım Kampına olan ilginin mutluluk verici olduğuna, kampın öğrenciler açısından verimli geçtiğine değinen İl Müdürü, okul idaresine ve öğrencilere tarıma ve doğaya olan sevgilerinden dolayı teşekkür etti.

Lider Çocuk Tarım Kampına katılan öğrenciler ve öğretmenleri de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve İl Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.
 

çankırı lider çocuk kampı tarım bilgi eğlence