Çankırı'da mera ıslah seferberliği

04 May Monday, 2026
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yürütülen projeler kapsamında “Mera Islah Çalışmaları” başlattı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden akademisyenlerin de katkıda bulunduğu çalışmalarla meralarda bitki zenginliği sağlanması, hayvancılığın güçlendirilmesi hedefleniyor.
Çankırı'da mera ıslah seferberliği
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Meralar bilimsel yöntemlerle ıslah ediliyor, hayvancılık gelişiyor.

Mera Islah Çalışmalarını başlatan Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni projeler için etüt çalışmaları yürütüyor.

Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Kendir, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü teknik personeliyle birlikte araziyi inceledi.

Meralardaki bitki çeşitliliğinin ve yoğunluğunun incelendiği etüt çalışmalarında arazinin toprak yapısı, erozyon durumu da değerlendirildi. Mera ıslah yöntemlerini maliyet ve bölgeye adaptasyonun yönünden ele alan uzmanlar, mera alanlarının hayvan otlatma kapasitesi ve üretilen otun besleyicilik değerini de ölçüyor.  

Çankırı’nın yüzölçümünün yaklaşık yüzde 60’ı tarım arazilerinden oluşuyor. Projelerle daha verimli hale getirilen mera alanları ise 144 bin hektarlık bir alanı kaplıyor.

Mera alanları ve yapılan zenginleştirme çalışmalarının hem bitkisel üretime hem hayvancılığa katkı sağlaması planlanıyor.
çankırı mera ıslah yem bitkisel üretim hayvancılık toprak ziraat tarım ve orman