Çankırı’da sezonun ilk hasadı yapıldı

07 July Thursday, 2022
Sezonun ilk hububat hasadının yapıldığı Çankırı’da yüksek verim bekleniyor. Hasat etkinliğine katılan Vali Abdullah Ayaz biçerdöver kullanarak hasat yaptı.
Çankırı’da sezonun ilk hasadı yapıldı
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Çankırı’da ilk hasat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikle başladı.

Hububat hasadı etkinliğine katılan Vali Abdullah Ayaz biçerdövere bindi, ilk hasadı başlattı.

Etkinlik kapsamında Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün çiftçilerin hizmetine sunduğu zirai drone da tanıtıldı.

Vali Ayaz, tarımda drone kullanımının arazide daha ekonomik ve daha pratik çalışmalara önayak olacağına inandığını belirterek, “Çiftçimizin özverili çalışmaları, gayretleri, mutlaka meyvesini verecektir. Hasadın bol ve bereketli geçmesi en büyük temennimizdir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün zirai ilaçlama dronu ile çiftçimize örnek teşkil etmesi, drone ile arazide daha ekonomik ve daha pratik çalışmalara önayak olacağına örnek teşkil edeceğine inanıyorum.” dedi.

Hasatta ürün kaybını en aza indirmek için çalıştıklarını vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün de, “Ülkemizde ve ilimizde bu yıl verim ortalama düzeylerde oldu. Milli servetimizin heba olmaması için her zamankinden daha fazla özveriyle çalışmamız gerekiyor. Biçerdöver operatörlerinin ve kontrol ekiplerimizin bunun bilinçle, özverili bir şekilde hareket etmeleri sayesinde içinde bulunduğumuz olumsuz durumu en az kayıpla atlatabileceğiz.” ifadelerini kullandı.
çankırı hububat hasat zirai drone tarım ve orman