Çankırı’nın minik su gönüllüleri göreve hazır

22 April Wednesday, 2026
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği “Su Verimliliği” konulu eğitim programında öğrencilere suyun verimli kullanılmasının önemi anlatıldı. “Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında gerçekleştirilen programda farkındalık kazanan 3,4 ve 5’inci sınıf öğrencileri “su gönüllüsü” oldu.
Çankırı’nın minik su gönüllüleri göreve hazır
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Seferberlik çocuklarla başlıyor, kaynakları “su gönüllüsü” minikler koruyor.

Su kaynaklarını korumak için yola çıkan Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işe toplumun kaynağını eğiterek başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Su Verimliliği Seferberliği”, Çankırı’daki okullarda 3,4 ve 5’inci sınıf öğrencilerine verilen eğitimlerle devam ediyor.

“Su-Çocuk Buluşması" programlarında miniklere; su verimliliği, su tasarrufu, su kaynaklarının korunması gibi konularda bilgi verildi.

Video ve sunumlarla renklenen “Su Verimliliği” konulu eğitim programını çocuklar ilgiyle izledi.

Eğitime katılan tüm çocuklar, burada öğrendiklerini hayata geçirmeleri ve çevrelerine anlatmaları için “su gönüllüsü” unvanını aldı. 

Ülkemizde su verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması ve verimli su kullanımının kültür haline getirilebilmesi amacıyla Çankırı’daki 5 okulda düzenlenen programlarda, 613 öğrenci su verimliliğine dair farkındalık kazandı.
su verimlilik su gönüllüsü tasarruf kaynak çocuk öğrenci okul eğitim çankırı tarım ve orman