Çankırılı üreticilere damızlık koç desteği

21 June Thursday, 2018
Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçilere verdiği destekler aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Çankırı’da 130 üreticiye damızlık koç dağıtıldı.
Çankırılı üreticilere damızlık koç desteği Haber: Çankırı İl Enformasyon 
 
Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yürüttüğü tarafından “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında üreticilere damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Damızlık koç dağıtımı için düzenlenen törene Çerkeş Kaymakamı Servet Güngör, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam ve çok sayıda üretici katıldı.

Koç dağıtım töreninde bir konuşma yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam, Çankırı’da hayvancılığın gelişmesinde desteklerin çok önemli olduğunu belirtti.

Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Halil Tekin “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi”nin Çankırı’da başarıyla uygulandığını dile getirdi.

Tekin, “Bugün dağıtımını gerçekleştireceğimiz koçları, 5 İlçemizde kıvırcık ırkı koyun yetiştiriciliği yapan, birlik üyesi yetiştiricilerimiz arasından talep eden yetiştiricilerimize teslim edilecektir. Bir Koçun maliyeti 1500 TL dir. Dağıtımını yapacağımız Kıvırcık ırkı koçlarımızdan Atkaracalar İlçemizden 7 yetiştiricimize 9 adet, Bayramören İlçemizden 9 yetiştiricimize 15 adet, Çerkeş İlçemizden 21 yetiştiricimize 39 adet, Ilgaz İlçemizden 12 yetiştiricimize 28 adet ve Kurşunlu İlçemizden 23 yetiştiricimize 39 adet olmak üzere toplamda 72 yetiştiricimize kura usulü ile 130 baş koç teslim edilecektir. Koyun ve keçilerde verimliliği artırma projesi, 2009 yılından itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yürütülmektedir. Bu kapsamda 2009-2018 yılları arasında 604 yetiştiricimize 691 baş damızlık koç dağıtımı ve 24 adet Ankara tiftik keçisi dağıtımı yapılmış olup, bugüne kadarki proje tutarı 795.850 TL' dir.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kura çekimi ile hayvan dağıtımı yapıldı.

Programda Çankırı’nın farklı ilçelerinden projeye katılan 72 üreticiye toplam 130 baş koç teslim edildi.
 
çankırı damızlık koç Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi