Çarşamba’da 10 yıl sonra bir ilk

13 October Tuesday, 2020
Türkşeker’in hayata geçirdiği ‘Sözleşmeli Tarım ile Münavebe Sistemi’ sayesinde Çarşamba’da ilk şeker pancarı hasadı yapıldı.
Çarşamba’da 10 yıl sonra bir ilk

Çarşamba Şeker Fabrikası, 8 Aralık 1989'da üretime başlayıp 2011 yılına kadar faaliyet gösterse de bölgedeki çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmesi ve yeterli şeker pancarı ekilmemesi sebebiyle yaklaşık 10 yıl önce üretime ara vermişti. 

Geçen yıl yerel yöneticilerin büyük gayreti ve şeker pancarı ekim sözü verilmesi üzerine Türkşeker, fabrikayı yeniden açma kararı aldı.

Türkşeker'in, Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdiği "Sözleşmeli Tarım ile Münavebe Sistemi" sayesinde 10 yıl aradan sonra Çarşamba'da ilk şeker pancarı hasadı gerçekleşti.

Yeni sistemle Türkşeker'in pancardan sonra ekilecek ürünün tohumunu, gübresini ve nakit avansını ödeme desteği üzerine çiftçiler de yeniden şeker pancarı ekmeye yöneldi.

"Çarşamba'da başarı hikayesi yazılıyor"

İlk şeker pancarı hasadını tarlada çiftçilerle beraber yapan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, yaptığı açıklamada, yıllar sonra şeker pancarı hasadını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çarşamba şeker pancarı on yıl sonra ilk hasat başarı hikayesi türk şeker