Çevre Günü Denizli’de anlamlı bir etkinlikle kutlandı

06 June Thursday, 2024
Denizli’de Tarım ve Orman teşkilatı atık ve çöp toplama etkinliğine katıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Gölünde, terkedilmiş av araçlarını ve çevredeki çöpleri temizleyen gönüllü personel çok miktarda atık topladı. Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen gönüllüler, “Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak için el birliğiyle çalışıyoruz” dediler.
Çevre Günü Denizli’de anlamlı bir etkinlikle kutlandı
Haber: Denizli İl Enformasyon

Tarım ve Orman teşkilatı çöp topladı, Çevre Haftasında farkındalık oluşturuldu.
  
"Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla Türkiye Çevre Haftası Etkinliklerine katılan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Pamukkale ilçesinde çöp ve atık topladı.

Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Müdürlüklerinden gönüllü personelin de katıldığı etkinlikte; Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Gölü de, terk edilmiş av araçlarından kurtarıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak istediklerini belirterek; “ 5 Haziran Dünya Çevre Gününde, gelecek nesillerimize daha temiz bir çevre bırakmak, su kaynaklarımızı koruyarak sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla öncelikle toplumda farkındalık oluşturmak, çevre temizliği konusunda bilinç düzeyini arttırmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Bu organizasyonla, bizde Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Türkiye Çevre Haftası çalışmalarına aktif destek vermek ve bu topraklarda yaşayan her bireyin bilinçli bir çevre dostu olmasına katkı sağlamak için su kenarındaki çevre kirliliği oluşturan katı atıklar ve su içinde atıl halde bulunan av araçlarının toplanması şeklinde katkı sağladık. Doğal yaşam alanlarının korunması ve ekosistemlerin sürdürülebilirliği için çeşitli etkinlikler düzenleniyoruz. Hep birlikte, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Bu tür organizasyonlarla, yalnızca çevremizi temiz tutmakla kalmıyor, aynı zamanda çevreye olan sorumluluğumuzu da pekiştiriyoruz. Düzenlenen farkındalık etkinliğine katılan tüm çalışma arkadaşlarımı kutlar, katkılarından dolayı teşekkür ederim.’’ dedi.

Göl ve çevresindeki alanı atıklardan arındıran çevre gönüllüleri, plastik bidon, şişe, poşet gibi çöplerin yanında çok miktarda terk edilmiş atıl balık av aracı da topladı.

Çevre duyarlılığı ve farkındalık oluşturmak için böyle etkinliklerin devam edeceği bildirildi.
denizli pamukkale merkezefendi çevre atık çöp atıl ağ baraj göl tarım ve orman