Çevre Haftası ÇEVREFEST’te kutlanıyor

07 June Friday, 2024
Ankara’da ÇEVREFEST coşkusu yaşanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlediği 5 Haziran Çevre Günü etkinliklerine her yaştan çok sayıda ziyaretçi katılıyor. Kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerinin stantlarında çevre ile ilgili yenilikleri sergiledikleri festivalde konserler de gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da ÇEVREFEST için kurduğu stantta konuklarını ağırlıyor, bilgilendirme yapıyor.
Çevre Haftası ÇEVREFEST’te kutlanıyor
Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Mustafa COŞKUN
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI


ÇEVREFEST açıldı, vatandaşlar bilgiyle, yeniliklerle buluştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 5 Haziran Çevre Gününe dikkat çekmek için Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlediği ÇEVREFEST programının açılış konuşmasını Bakan Mehmet Özhaseki yaptı.

Çevrenin yükselen bir değer ve vicdanlı insanların üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu olduğunu söyleyen Özhaseki; "Depozito Yönetim Sistemi'ne geçiyoruz. Yazılımını kendi yaptığımız Depozito Yönetim Sistemi ile insanların çöp olarak gördükleri her şişe ve atığın geri dönüşümünü telefonlarında hesaplarına yatmış olarak bulacaklar ve bu çöpler tabiata atılmamış olacak." dedi.

Çok sayıda kurum, kuruluş, belediye ve özel firmanın stant açtığı etkinlik alanının 7’den 70’e her yaştan ziyaretçisi vardı.

Tarım ve Orman Bakanlığının standında su verimliliğinden doğal yaşama kadar önemli konulara dikkat çekildi. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinesinde konukların ağırlandığı stant alanında hayalet ağların geri dönüştürülmesiyle elde edilen ürünler ilgi çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı çalışan Türkiye Çevre Ajansı standında da yenilikler ziyaretçilerle buluştu. Ajansın geliştirdiği ‘Depozito İade Makinesi’ geri dönüşümün geleceğine dair umut veriyor.

Etkinlikte, atık malzemelerden yapılan çeşitli araç ve figürler de sergilendi. Geri dönüşümle elde edilen plastik hammaddeler, çeşitli yağlar atık toplamanın ve ayrıştırmanın önemini gözler önüne serdi.

Festival alanında 70 çevre standı yer alacak. Çevre, Sıfır Atık ve yenilenebilir enerji projeleriyle öne çıkan 39 belediye, 13 özel sektör firması, 5 dernek, 9 üniversite ve bakanlıkların stantlarında bilgilendirmeler yapıyor.

ÇEVREFEST  9 Haziran tarihine kadar sürecek.
çevrefest çevre geri dönüşüm atık su tarım iklim ankara