Çiftçi Okulu öğrencilerine ekipman desteği

14 June Tuesday, 2022
Bursa’da açılan Uygulamalı Çiftçi Okullarında eğitimlerini tamamlayan faydalanıcılara terazileri törenle dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği proje kapsamında; incir yetiştiriciliği eğitimi alan çiftçilere ekipman desteğinin yanında istihdam da sağlanıyor.
Çiftçi Okulu öğrencilerine ekipman desteği
Haber: Bursa İl Enformasyon  
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN  
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI


Uygulamalı Çiftçi Okulları öğrencilerine her türlü desteği vermeye devam ediyor.

Bursa’da yürütülen eğitim projesi kapsamında incir yetiştiriciliği eğitimlerini başarıyla tamamlayan faydalanıcılara terazi dağıtıldı.
 
Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, eğitim programlarının hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Ceylan, “Uygulamalı Çiftçi Okulları kapsamında düzenlenen incir yetiştiriciliği eğitimini başarıyla tamamlayan 20 faydalanıcımıza terazilerini vermek için toplandık. İnsan doğa ve bilim vasıtasıyla her gün yeni bir şeyler öğrenmek için dünyaya gelmiş. Bizim de eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecek.'' dedi.

Bursa'da tarım sektöründe çok faydalı işler yapıldığının altını çizen Ceylan, mesleki eğitimler sayesinde kırılgan gruplara istihdam sağlandığını ve çiftçilerin bilgilerini katılımcı bir anlayışla artırdığını belirtti. Üreticinin tecrübesiyle uzman kadronun biraraya gelme fırsatı bulduğuna vurgu yapan Erdoğan Ceylan, dağıtımı yapılan terazilerin proje faydalanıcıları için hayırlı olması temenni etti.

Uygulamalı Çiftçi Okulunda eğitim alan çiftçiler de sağlanan ekipman desteğinin üretim sürecinde kendileri için çok faydalı olacağını belirtti.
bursa fao incir çiftçi okulu proje eğitim terazi destek tarım ve orman