Çiftçi okulundan ekipman desteği

02 September Thursday, 2021
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hayata geçirdiği projelerle üreticileri ve koruma altındaki Suriyelileri desteklemeye devam ediyor. Osmangazi İlçesinde Uygulamalı Çiftçi Okuluna katılıp eğitimlerden yararlanan kursiyerlere teknik malzeme desteği de verildi. Çalışma ile tarımda istihdamın ve üretimin arttırılması hedefleniyor.
Çiftçi okulundan ekipman desteği Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Bursa ev sahipliği yaptığı koruma altındaki Suriyelilere istihdam kapılarını da açıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü işbirliğiyle yürüttüğü “Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi'” projesi yüzlerce faydalanıcıya ulaşıyor.

Son olarak Uygulamalı Çiftçi Okuluna katılıp eğitim alan kursiyerlere teknik malzeme ve girdi desteği sağlandı.  

Teknik destekle üretimde kalitenin artacağını vurgulayan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Uygulamalı Çiftçi Okullarının kentte tarım sektörüne önemli katkı yaptığını söyledi. Mesleki eğitimler sayesinde kırılgan gruplara istihdam sağlandığını belirten Aygül, Uygulamalı Çiftçi Okulları ile de çiftçilerin bilgilerinin katılımcı bir anlayışla attığını ifade etti.
Eğitimleri tamamlayan faydalanıcılara 40 adet şarj edilebilen zeytin budama makası dağıtıldı. Avrupa Birliğinin finanse ettiği proje kapsamında 10 ilde toplam 6 bin 200 faydalanıcıyla ulaşılması hedefleniyor.
bursa fao uygulamalı çiftçi okulu budama makası eğitim tarım ve orman