Tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 1 milyar 262 milyon lira ödenek serbest bırakıldı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında çiftçi ve üreticilere ödenmek üzere 1 milyar 262 milyon lira ödeneğin serbest bırakılmasını onayladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Şimşek, mart ayı nakit programı çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal destekleme bütçesinde yer alan toplam 1 milyar 262 milyon liralık ödeneğin serbest bırakılmasına onay verdi.
Söz konusu ödenekle alan bazlı tarımsal destekler için 862 milyon lira, fark ödemesi destekleri için 155 milyon lira, hayvancılık destekleri için 55 milyon lira, tarım sigortaları için 150 milyon lira, telafi edici ödemeler kapsamında çay budama masrafları için 10 milyon lira, kırsal kalkınma destekleri için de 15 milyon lira ödeme yapılacak.
Diğer tarımsal amaçlı destekler için kullanılmak üzere serbest bırakılan ödenek miktarı da 15 milyon lira olacak. Bu tutar, sertifikalı tohum kullanım desteği ödemelerinde kullanılacak.
Böylece toplamda 1 milyar 262 milyon liralık tarımsal destek ödemesi yapılmış olacak.
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı ev...
Devamını Oku ->