Çiftçiler hünnapı yerinde inceledi

16 October Wednesday, 2019
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Hünnap Yetiştiriciliği” gezisi düzenledi. Geziye katılan üreticiler hünnap bahçelerini inceledi, hünnap yetiştiriciliği, bakımı, sulanması ve pazarlanması hakkında bilgi edindi.
Çiftçiler hünnapı yerinde inceledi Haber: İrfan ÖNER – Isparta İl Enformasyon
Kamera – Kurgu: Alper ÖZTÜRK

Sayısız faydasıyla 'ölümsüzlük meyvesi' olarak bilinen hünnap, Ispartalı üreticilerin yeni gözdesi.

Katma değeri yüksek alternatif ürünler yetiştirmeye başlayan çiftçiler Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarla hünnapla tanıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı” çiftçilere yeni ufuklar açmaya devam ediyor.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirdiği "Hünnap Projesi” ile alternatif ürünlerin çiftçilere tanıtılmasını amaçlıyor.

Proje çalışmaları kapsamında, Gönen İlçesi’ndeki 10 dekarlık alanda kurulan hünnap bahçesine “Hünnap Yetiştiriciliği” konulu “Çiftçi İnceleme Gezisi” düzenlendi.

Etkinliğe katılan kadın çiftçilere hünnap yetiştiriciliği, bakımı, sulanması ve pazarlanması hakkında bilgi veren Gönen Ziraat Odası Başkanı Ali İlk, hünnabın bölge tarımı için önemli bir alternatif ürün olduğunu söyledi.

Gezdikleri örnek bahçede hünnap yetiştiriciliğini öğrenen kadın çiftçiler de kendi bahçelerinde hünnap yetiştirmeyi düşündüklerini belirtti.

Etkinliğe; Gönen Kaymakamı Yunus Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay, İl Müdür Yardımcısı Uğur Turgut, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın, Gönen İlçe Tarım ve Orman  Müdürü Bayram Demir, teknik personel ve çiftçiler katıldı.
 
Isparta hünnap kadın çiftçi inceleme gezisi gönen