Çiftçiye 6 milyar hasar tazminatı ödendi

28 November Thursday, 2019
Doğal afetlerden etkilenen çiftçilere, Tarım Sigortaları Havuzu'nun kuruluşundan bu yılın ekim ayına kadar geçen 14 yılda yaklaşık 6 milyar liralık hasar tazminatı ödemesi yapıldı.
Çiftçiye 6 milyar hasar tazminatı ödendi Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM, kuraklıktan dona, aşırı yağıştan rüzgâr etkisine kadar çeşitli doğal olaylardan zarar gören çiftçilerin imdadına yetişti.

TARSİM Kuruluşundan bu yılın ekim ayına kadar geçen 14 yılda 5,9 milyar liralık hasar tazminatı ödendi. Bu süreçte devlet tarafından karşılanan devlet prim desteği 5,6 milyar lirayı buldu. Haziran 2006'dan bu yılın ekim ayına kadar toplam 211,6 milyar liralık tarımsal varlık sigorta kapsamına alındı.

Bu yılın 10 aylık döneminde 1 milyar 101 milyon lira devlet prim desteği ödenirken, poliçe sayısı 1 milyon 791 bin oldu.

Sigorta kapsamı bu yıldan itibaren genişletilirken, elma, armut ve ayvada teminat başlangıcı pembe-beyaz tomurcuk dönemine çekildi. İlçe bazlı kuraklık verim sigortasına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikaleye ilave olarak mercimek ve nohut da eklendi. Bu ürünlerin, kuraklık, don, sıcak rüzgar, aşırı nem ve aşırı yağış gibi risklerin neden olduğu verim azalışları da sigorta güvencesine alındı.
tarsim tarım sigorta çiftçi tazminat