Çiftçiye “Çiftçiler Günü”nde tatil yok

15 May Wednesday, 2019
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü… Zor şartlara rağmen üretmekten vazgeçmeyen çiftçiler, günlerini de tarlada çalışarak kutladı. Her mevsim farklı sorunlarla mücadele eden toprak emekçilerinin umudu bereketli bir sezon olması.
Çiftçiye “Çiftçiler Günü”nde tatil yok Yaz kış demeden en zor şartlarda çalışmaya üretmeye devam eden çiftçiler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü de tarlada çalışarak geçirdi.
Ramazan ayında da tarlalarında çalışmaya devam eden üreticiler sıcak havalarda oruçken çalışmanın daha zor olduğunu söylüyor.
Gaziantep'in Araban ilçesinde tarlada çalışan çiftçileri ziyaret eden Araban ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, çiftçilerin gününü kutladı sorunlarını dinledi.
Bereketli bir hasat dönemi dileyen Oda Başkanı Hasan Altun, "Her türlü şartta üretim yapan çiftçilerimiz bağ bahçe ve tarlada nasıl zor şartlar altında çalıştıklarını biliyoruz. Ürettikleri ürünlerle ülke ekonomisine ve Araban ilçemizin ekonomisine büyük katkı oluşturan ve bir tarım ilçesi olmamızı sağlayan, kışın soğuğunda, yazın sıcağında fedakârca üretim yapan tüm Arabanlı çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli, geleceklerinin umutlu olmasını diliyorum’’ dedi.
14 Mayıs gününden habersiz olduklarını belirten çiftçilerden İbrahim Karataş, ziyaret ve kutlamadan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Karataş, bölge üreticilerinin sorunlarını da anlatarak, Ardıl Sulama Barajı'nın bir an önce faaliyete geçirilmesini istedi.
Kutlamanın ardından çiftçi İbrahim Karataş ve işçileri buğdayları sulamaya devam etti.
 
gaziantep araban dünya çiftçiler günü