"Çiftlik Danışmanlık Sistemi Proje Eğitimi" başladı

12 December Wednesday, 2018
Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ortak yürüttüğü ‘’Türkiye’de Çiftlik Danışmanlık Sisteminin Kurulmasına İlişkin Teknik Yardım Projesi’’ konulu seminer Bursa’da yapıldı.
Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN 
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Avrupa Birliği gerekliliklerine uygun bir Çiftlik Danışmanlık Sistemi kurmak amacıyla Bursa’da yürüttüğü ‘’Türkiye’de Çiftlik Danışmanlık Sisteminin Kurulmasına İlişkin Teknik Yardım Projesi’’ konulu seminer düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım Ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Entegre İdari Ve Kontrol Sistemi Kontrolörü Murat Aslan, projenin temel amacının üreticilere hayvan refahı, bitki sağlığı ve gıda güvenliği konularında danışmanlık hizmeti verilmesi, iyi tarım, çevre koşulları hakkında üreticilerin bilgilendirilmesi olduğunu söyledi.

Bakanlık öncülüğünde çözüm ve hizmet odaklı birçok çalışma yapıldığına dikkat çeken Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, bilimsel çalışmalar ışığında elde edilen bilgi ve deneyimlerin mutlaka uygulamaya geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yıldız, “Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme” uygulaması 2009 yılında devreye sokularak, tarımsal üretimin en önemli girdisi olan bilginin etkin ve yerinde kullanılmasına yönelik olarak sürdürülmektedir. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ” kapsamında, 1 Tarımsal Kooperatif, 2 Üretici Birliği ve 9 Ziraat Odası olmak üzere 12 Kurum destekleme kapsamında tarımsal yayım ve danışmanlık hizmet sunumu için müracaatta bulunmuşlardır.  İlimizde 2018 Yılı tebliği kapsamında 23 Danışman hizmet verecek olup bitkisel üretimde 967 ve hayvansal üretimde 421 olmak üzere toplam 1388 üreticimiz bu danışmanlardan nitelikli hizmet alacaktır.  Ayrıca yukarıda zikredilen bu 12 kurumumuza Tarımsal Yayım ve Danışmanlık kapsamında 874.000 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.’’ dedi.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık çalışmalarının, tarımsal üretimin en önemli girdisi olan bilginin etkin ve yerinde kullanılmasına yönelik olarak sürdürüldüğünü belirten Yıldız, bu kapsamda birçok üreticiye hizmet verildiğini anımsattı.
 
bursa çiftlik danışmanlık sisteminin kurulması seminer tarım ve orman