Çiğ sütün tavsiye fiyatı belirlendi

11 April Thursday, 2019
Çiğ sütün tavsiye fiyatına ilişkin Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli’den bir açıklama geldi. Bakan Pakdemirli, 1 Mayıs 2019’dan geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ sütün tavsiye fiyatının litre başına 2 lira olarak belirlendiğini söyledi.
Çiğ sütün tavsiye fiyatı belirlendi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yazılı bir açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli yaptığı yazılı açıklamasında,  "Ulusal Süt Konseyi, üretim maliyetlerini göz önünde bulundurarak, 1 Mayıs 2019'dan geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ sütün tavsiye fiyatını litre başı 2 lira olarak belirlemiştir" ifadesini kullandı.

Pakdemirli, Ulusal Süt Konseyinin çiğ sütün tavsiye fiyatını 2018 yılı temmuz ayında litre başına 1,7 lira olarak belirlediğini anımsattı.

Bakan Pakdemirli, fiyat belirleme sürecine katkı yapan üreticilere, örgütlerin başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür etti.

Pakdemirli, “Açıklanan süt tavsiye fiyatının, 1 milyon 200 bin işletmeye, üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, geçen süreç içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığının, arz talep dengesinin sağlanması için süt destek primi fiyatlarını 2018'in son dört ayında 15 kuruş, 2019 yılı ocak-nisan dönemi için ise 25 kuruş olarak belirlediğini hatırlattı.
 
çiğ süt fiyat tavsiye ikilira bakan pakdemirli